НАЗК проводить 254 перевірки щодо конфлікту інтересів

НАЗК проводить 254 перевірки щодо конфлікту інтересів

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції станом на 28 лютого тривають 254 перевірки інформації в рамках моніторингу та контролю за дотриманням законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Перевірки стосуються як питань отримання подарунків та дотримання обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», так і питань щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб", - йдеться у повідомленні. 

Департамент моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції також здійснює перевірки  щодо виконання актів законодавства з питань етичної поведінки,  порушення обмежень щодо сумісництва суміщення з іншими видами діяльності та передачі в управління підприємств та (або) корпоративних прав з метою запобігання конфлікту інтересів.

У НАЗК поінформували, що за результатами проведених перевірок уповноваженими особами Національного агентства були складені протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Внаслідок розгляду двох адміністративних протоколів у судах першої та другої інстанції рішення набрали чинності: посадову особу було визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено стягнення.

127 перевірок інформації про конфлікт інтересів та інших обмежень було завершено завдяки тому, що на підставі наданих Департаментом роз’яснень конфлікт інтересів було врегульовано самостійно посадовими особами, без застосування додаткових заходів реагування з боку Національного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-