Катастрофа Іл-76: суд призначив Міноборони відповідачем - адвокат

Катастрофа Іл-76: суд призначив Міноборони відповідачем - адвокат

Укрінформ
Павлоградський міськрайонний суд, де розглядається справа про катастрофу літака Іл-76, в якій загинули 49 українських військових, на засіданні у вівторок, 28 лютого, задовільнив клопотання адвокатів потерпілих про зміну первісних відповідачів на належного відповідача – Міністерство оборони України.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат потерпілих Віталій Погосян. 

«Клопотання про зміну первісних відповідачів на належного відповідача Міністерство оборони України задоволено», - написав він.

Крім того, як зазначив адвокат, потерпілі подали позови до генерала Назарова, Міністерства оборони та Держказначейства. «41 позов про стягнення моральної шкоди в розмірі по 500 тис. грн», - написав адвокат.

Як стало відомо, суддя Наталія Самоткан допитала в суді експерта Дніпровської СМЕ щодо розбіжностей у літерах деяких прізвищ та датах народження загиблих у катастрофі десантників. Есперт пояснив, що незначні помилки сталися через людський фактор і на висновки експертизи ці неточності жодного впливу не мають.

Наразі у судовому засіданні зроблено перерву, наступне засідання призначено на 14 березня о 10 годині ранку.

Як повідомлялося, 14 червня 2014 року над Луганським аеропортом з переносного зенітно-ракетного комплексу проросійськими бойовиками був збитий літак Іл-76. Внаслідок його падіння загинули 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Тодішнього начальника штабу АТО Назарова звинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-