Вирок генералу Назарову відклали через помилки в експертизах

Вирок генералу Назарову відклали через помилки в експертизах

Укрінформ
Суд у справі генерала Назарова, якого звинувачують у службовому недбальстві, що призвело до загибелі 49 людей на борту Іл-76, не зміг ухвалити рішення через  помилки у висновках судмедекспертизи стосовно ідентифікації загиблих десантників.

Суд викличе і допитає експерта Дніпровської СМЕ на наступному засіданні, яке відбудеться 28 лютого о 10 годині. Про це стало відомо в залі Павлоградського міськрайонного суду, де слухається справа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Численні помилки у висновках судмедекспертизи у зазначенні прізвищ, імен, по батькові, дат народження та іншого унеможливлюють проведення ідентифікування людини та відповідність експертизи. Суд вважає, що ці помилки можуть вплинути на правильність  рішення», - зазначила головуюча суддя Наталія Самоткан.

За її словами, на наступне засідання суд викличе експерта Дніпровської СМЕ для з’ясування обставин.

На початку судового засідання родичі загиблих десантників, які були присутні у залі, заспівали Гімн України. Всі учасники процесу вислухали його стоячи.

Як повідомлялося, 14 червня 2014 року над Луганським аеропортом з переносного зенітно-ракетного комплексу проросійськими бойовиками був збитий літак Іл-76. Внаслідок його падіння загинули 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Тодішнього начальника штабу АТО Назарова звинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-