Справа про збитий Іл-76: ОК

Справа про збитий Іл-76: ОК "Північ" виступило на захист генерала Назарова

Укрінформ
Військовослужбовці оперативного командування "Північ" виступили на захист екс-керівника штабу АТО (2014 рік) генерал-майора Віктора Назарова, обвинуваченого у справі про збитий бойовиками під Луганськом літака Іл-76 з 49-ма українськими військовими на борту.

Про це в Чернігові на брифінгу заявив заступник командувача військ ОК "Північ" Сухопутних військ ЗСУ по роботі з особовим складом полковник Віталій Покотило, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оперативне командування "Північ" підхопило ініціативу оперативного командування "Схід" у питанні підтримки нашого співслужбовця, з котрим ми проходили і службу, і брали участь у бойових діях, генерал-майора Віктора Назарова, якому висунуто обвинувачення за статтею 425 (недбале ставлення до служби, що спричинило тяжкі наслідки) і підготувало відкритий лист до українського народу", - сказав офіцер.

За його словами, 26 січня 2017 року судовий розгляд кримінального провадження у справі щодо Назарова закінчився, і судді перейшли в дорадчу кімнату для ухвалення рішення. Тепер військові можуть сказати те, про що мовчали раніше, аби не тиснути на суд.

Полковник Покотило зачитав текст відкритого листа (з ним можна ознайомитися на сторінці ОК "Північ" у мережі Facebook і сказав, що за такою схемою, як судять генерала, зараз можна судити кожного командира, який допустив бойові втрати серед особового складу.

"Я мав честь служити з ним і знаю, що генерал-майор Назаров - грамотний, чесний, порядний, самовідданий офіцер, професіонал своєї справи", - наголосив полковник.

Окрім відкритого листа, він озвучив аргументи, які, на думку офіцерів ОК "Північ", можуть стати підставою для винесення виправдального вироку Назарову, і висловив загальне побажання: суду вийти із дорадчої кімнати і продовжити розгляд справи з урахуванням викладених військовими фактів.

Як відомо, 14 червня 2014 року над Луганським аеропортом, з переносного зенітно-ракетного комплексу, проросійськими бойовиками був збитий літак Іл-76МД. В результаті його падіння загинуло 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Тодішнього начальника штабу АТО Назарова звинуватили у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 ККУ (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-