За час бойових дій у лікарні ім. Мечникова врятували 2200 важкопоранених бійців

За час бойових дій у лікарні ім. Мечникова врятували 2200 важкопоранених бійців

Укрінформ
З часу бойових дій у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні врятовано 2200 тяжкопоранених бійців. Загалом через цей медзаклад пройшло понад 14 тисяч бійців.

Про це під час презентації роботи лікарні Президенту України Петру Порошенку, котрий перебував у Дніпрі з робочою поїздкою, повідомив заступник головного лікаря Юрій Скребець.

«Наші військові колеги-медики дуже швидко мобілізували всі сили та вже два роки тому остаточно перейшли на тактику лікування легких, середніх та тяжких поранених у військових шпиталях. А до лікарні Мечникова потрапляють лише вкрай тяжкі, ті, що потребують реанімаційних заходів та екстрених операційних втручань. 2200 саме таких поранених врятовано у реанімаційних та хірургічних відділеннях лікарні ім. Мечникова з часу бойових дій. Всього ж з початку війни через Дніпро пройшло понад 14 тисяч бійців», - сказав Скребець.

За його словами, про тяжкість поранень свідчить те, що 40% бійців пройшли через реанімацію, за життєвими показниками перелито 2,5 тонни крові, виконано 3,5 тисячі екстрених операцій. «У нас були такі бійці, яким проводили й 10, і навіть 17 операцій», - зазначив лікар, додавши, що в лікарні врятовано 99,4% бійців, що є винятковим результатом не лише в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-