Суд дозволив заарештувати контрактника, що віз автомати на акцію до Києва

Суд дозволив заарештувати контрактника, що віз автомати на акцію до Києва

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув і задовольнив клопотання прокурора Військової прокуратури Одеського гарнізону про обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою стосовно військовослужбовця-контрактника ВМС ЗСУ, який готувався доставити в лютому 12 автоматів АК та гвинтівку СВД на столичний Майдан для застосування під час акцій 20-22 лютого.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стекачова.

"Прокурор Військової прокуратури Одеського гарнізону Дмитро Радзилевич звернувся з клопотанням до суду про обрання міри запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного у скоєнні злочину за озаками ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Підозрюваний мав намір закупити і переправити до Києва 12 автоматів і снайперську гвинтівку Драгунова для застосування під час мирних акцій у період 20-22 лютого поточного року", - зазначила Стекачова.

Приморський райсуд Одеси заслухав доводи сторін у справі й виніс ухвалу - взяти підсудного під арешт треміном на 60 діб з правом внесення застави у 400 тисяч гривень.

Триває розслідування кримінальної справи.

Як повідомлялося, Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос написав на своїй сторінці у Facebook про затримання військовослужбовця-контрактника Військово-морських сил однієї з частин в Одесі, який замовив із зони АТО і купив для так званої "Одеської народної республіки" 12 автоматів АК та гвинтівку СВД. Зброю контрактник збирався везти вночі 21 лютого до Києва для застосування на Майдані, додав Матіос. Однак під час контрольованої закупки він був затриманий оперативниками військової контррозвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-