Вища рада правосуддя перевірить інцидент із суддею Кицюк

Вища рада правосуддя перевірить інцидент із суддею Кицюк

Укрінформ
Вища рада правосуддя проводить перевірку інциденту щодо затримання 21 лютого патрульними поліцейськими судді Солом'янського райсуду міста Києва Вікторії Кицюк за порушення правил дорожнього руху.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявила суддя Господарського суду Харківської області Тетяна Суярко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Аби з'ясувати об'єктивну істину, Національною поліцією було надано до Вищої ради правосуддя всі необхідні матеріали для того, щоб була проведена перевірка. Наразі така перевірка здійснюється як Вищою радою правосуддя так і Нацполіцією щодо своїх співробітників", - сказала вона.

За словами Суярко, в ході інциденту до судді були застосовані спеціальні засоби - кайданки. Вона повідомила, що суддя Кицюк звернулась до Вищої ради правосуддя, Ради суддів України та до Національної поліції України з приводу цієї події.

"Ситуація наразі набула широкого розголосу і зараз постають запитання щодо співмірності застосування саме до судді, саме таких засобів - спеціальних засобів, щодо того, чи була поведінка судді правомірною та етичною, та щодо того, чи не пов'язана така подія зі здійсненням суддею своєї професійної діяльності", - пояснила Суярко і закликала всіх утриматися від невиважених та різких коментарів з приводу даної ситуації.

Водночас Суярко наголосила, як тільки будуть зібрані всі матеріали, які стосувалися даної події: відео, протоколи, висновки - "перевірка буде проведена у найкоротші терміни".

При цьому вона повідомила, що до судді може бути застосована дисциплінарна відповідальність і навіть у вигляді звільнення від посади.

"Вища рада правосуддя наразі, як коституційний орган наразі уповноважена здійснювати такі перевірки і застосовувати такі санкції", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, начальник департаменту патрульної поліції Нацполіції України Євген Жуков опублікував відео з реєстраторів патрульних поліцейських, які 21 лютого у Києві затримали суддю Солом'янського райсуду Вікторію Кицюк за порушення правил дорожнього руху.

Фото: politeka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-