Контрактник, якого впіймали з

Контрактник, якого впіймали з "калашами", хотів купити ще й кулемети - СБУ

Укрінформ
Військовослужбовець-контрактник Військово-морських сил, якого вчора затримали при купівлі 12 автоматів Калашникова, є прихильником панславізму та пропагує ідеологію створення фейкових республік.

Про це заявили під час брифінгу керівник апарату СБУ Олександр Ткачук і голова Військової контррозвідки відомства Сергій Левченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Він є прихильником ультраправого фанатського руху та проповідує панславізм. Він пропагує ідеологію створення фейкових псевдодержавних утворень», - сказав Ткачук.

За його словами, працівники військової контррозвідки СБУ викрили контрактника ВМС учора під час купівлі ним 12 автоматів Калашнікова та однієї снайперської гвинтівки, які він планував використати під час мирних зібрань на Майдані Незалежності та в центрі столиці 22 лютого.

Водночас, Левченко зауважив, що плани військовослужбовця щодо закупівлі зброї були більш масштабними.

«У його планах було придбати безшумні снайперські гвинтівки, а також великокаліберні кулемети «печеніг» і ВСС, це зброя російського виробництва. Хотів отримати до 20 числа, щоб привезти до столиці і застосувати до 22 лютого», - сказав він.

При цьому контрактник розраховувався за зброю грошима та наркотиками.

Наразі слідчі військ прокуратури порушили відносно затриманого контрактника ВМС  кримінальну справу за статтею 263 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-