Шевченківський комітет вимагає від Росії негайно звільнити Сенцова

Шевченківський комітет вимагає від Росії негайно звільнити Сенцова

Укрінформ
Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка вимагає від РФ зняти всі обвинувачення проти Олега Сенцова і негайно звільнити його з  російської в'язниці.

Про це йдеться у заяві членів комітету, оприлюдненій сьогодні на його офіційному сайті.

"Комітет рішуче засуджує безправне ув'язнення громадянина України, видатного кіномитця Олега Сенцова і висловлює свою солідарність з ним. Ми вимагаємо негайного звільнення Сенцова з російської в'язниці. Премія імені Шевченка чекає на свого лауреата у Києві", - зазначається в заяві.

Члени комітету наголосили, що минає другий рік, як кінорежисера, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Олега Сенцова було незаконно ув’язнено за рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду. Він став жертвою політичного переслідування російських окупантів за відстоювання територіальної цілісності України, коли виступив проти анексії півострова Крим Російською Федерацією.

"Переконані, що кількість мистецьких і громадських організацій у всьому світі, яким не байдужа доля українця, котрий, всупереч усім нормам міжнародного права, відбуває покарання в одному з пенітенціарних закладів Російської Федерації, лише збільшуватиметься. Закликаємо міжнародну спільноту, всіх тих, хто виступає за звільнення українського режисера, висловити протест російській владі і вимагати від неї зняти всі обвинувачення проти Олега Сенцова", - підкреслюють члени Шевченківського комітету. 

Як відомо, кінорежисер Олег Сенцов став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-