Комітет Шевченківської премії визначив переможців-2017

Комітет Шевченківської премії визначив переможців-2017

Список
Укрінформ
Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка на своєму засіданні в понеділок визначив  переможців премії 2017 року у чотирьох номінаціях.

Про це Укрінформу повідомив заступник голови комітету - відомий кінознавець та кінокритик Сергій Тримбач.

За його словами, у номінації "Література, публіцистика, журналістика" переможцем став Іван Малкович за книгу віршів "Подорожник з новими віршами". У номінації "Кіномистецтво" комітет відзначив Степана Коваля - за анімаційний серіал "Моя країна - Україна". У номінації "Музичне мистецтво" - Богдану Фроляк за симфонію-реквієм "Праведная душе...", хорову кантату "Цвіт", музичний твір "Присниться сон мені".  У номінації "Візуальні мистецтва" - Миколу Малишка за мистецький проект "Лінія" (Скульптура). У театральній галузі переможця не обрано.

Рішення комітету набуде чинності після підписання Президентом України відповідного указу.

Як повідомлялося, Комітет із присудження Шевченківської цього року працює в оновленому складі. Голова комітету - Юрій Щербак. Серед членів комітету театральний режисер Дмитро Богомазов, артистки  Ада Роговцева та Наталія Сумська, кінорежисери Сергій Буковський та Мирослав Слабошпицький, письменник Сергій Жадан, художник Анатолій Криволап, композитор Юрій Ланюк та інші.

Фото: day.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-