Геращенко назвала блокадний марш у Києві пародією на Майдан

Геращенко назвала блокадний марш у Києві пародією на Майдан

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко засудила дії прихильників блокади ОРДЛО, які під час проведення заходів до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні спровокували сутичку з поліцією.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Севастопольський самозванець, лжеполковник, чи хто він там, в поминальні дні влаштував брудні провокації і бійки. Безумовно, високолобі і дуже набожні ідеологи блокад і т.д. сидять в його фракції, але невже фракція, начебто ж європейська і інтелектуальна, проукраїнська, з купою нових облич поділяє це кощунство - влаштувати бійки і пародію на Майдан саме в поминальні дні, коли тисячі людей йдуть вшанувати пам'ять Справжніх. Але ТБ тепер на Україну і весь світ транслюють не кадри нашої пам'яті і скорботи, а ось цих - потішних”, - написала Геращенко.

На її переконання, як би учасники провокації не ставилися до Президента і влади, вони не мали права "топтатися по пам'яті Справжніх" і влаштовувати "шапіто саме в ЦІ поминальні дні".

"І яке відношення до дискусії про статус контрольованих Росією територій, майбутнє Донбасу, контрабанду, з якою треба боротися, має все це дійство, влаштоване в Роковини Майдану. Гидко і соромно", - обурилася депутат.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю на Європейській площі в Києві сталася сутичка між активістами і правоохоронцями. Частина учасників "блокадного віче" і ходи вирішила обійти через Інститутську вулицю Грушевського, і на Європейській площі також намагалися прорватися крізь кордон правоохоронців. Поліцейські застосували силу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-