У Києві місця загибелі майданівців посипали пелюстками

У Києві місця загибелі майданівців посипали пелюстками

Укрінформ
У Києві відбувся перший етап «пелюсткової ходи» по місцях загибелі Героїв Небесної Сотні під час подій Майдану 18 лютого 2014 року.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла співорганізатор заходу, представниця ГО «Воля громади» Юлія Холодна.

«Пелюсткова хода відбуватиметься три дні по різних маршрутах, на яких гинули наші Герої Небесної Сотні. Сьогодні ж ми зібрались біля Стели на Майдані і пішли до Будинку офіцерів через вулицю Інститутську та Грушевського. Ми знаємо, що три роки тому 18 лютого був вівторок, і була розстріляна хода біля Маріїнського парку. Ми посипали пелюстками троянд місця загибелі Героїв, місця, де проливалась кров», - сказала вона.

Організатор також зазначила, що назва «пелюсткова хода» придумана поетесою Надією Вільною: «Я пелюстками серце покриваю ту землю, де пролилась ваша кров».

Холодна пояснила, що коли каплі крові падають на сніг, то вони падають, ніби пелюстки.

«Ми вкладаємо в це розуміння великого болю і великої вдячності», - зазначила вона.

Також, за словами активістки, біля Стели на Майдані був «вільний мікрофон», і учасники ходи зачитували вірші, присвячені подіям на Майдані. Також зачитали імена та прізвища усіх загиблих 18 лютого три роки тому під час Революції Гідності та вшанували їх хвилиною мовчання.

Загалом, участь у ході брали приблизно 50-70 активістів.

Холодна повідомила, що завтра учасники ходи підуть на Грушевського, а 20 лютого – до Михайлівського собору.

Організатор акції – Громадська організація «Воля Громади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-