Гострий апендицит у дітей пропонують лікувати антибіотиками

Гострий апендицит у дітей пропонують лікувати антибіотиками

Укрінформ
Гострий апендицит у дітей можна лікувати антибіотиками майже так само ефективно, як з допомогою операції.

Такого висновку дійшли дослідники з Великобританії і Канади, які проаналізували наукові роботи з цієї теми. Їх висновки опубліковані в журналі Pediatrics, пише Медуза.

Дослідники вивчили 10 наукових робіт та заявляють, що в 97 відсотках випадків антибіотики допомагають впоратися з апендицитом, не викликаючи серйозних небажаних явищ. При цьому у 14 відсотків пацієнтів запалення виникне знову.

Лікувати апендицит антибіотиками можна і у дорослих, але для них застосування препаратів, можливо, менш ефективно, чим для дітей.

Вчені поки не рекомендують використовувати антибіотики замість операцій, оскільки дослідження проводилися на малій кількості пацієнтів, і з результатів робіт не можна зробити надійні висновки.

Видання нагадує, що зараз апендицит лікують антибіотиками переважно в тих випадках, коли операція протипоказана або немає можливості її провести. Такі ситуації можуть виникнути, наприклад, якщо у людини патологічний страх перед хірургічним втручанням або якщо вона перебуває в морі, і немає можливості провести операцію.

Також видання нагадує, що лікар Леонід Рогозов, який в 1961 році самостійно видалив собі апендикс, коли був на станції в Антарктиді, теж спочатку застосовував антибіотики. Він зважився на операцію, лише коли стало зрозуміло, що антибіотики не допомагають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-