У ГПУ виключають можливість обміну екс-командира

У ГПУ виключають можливість обміну екс-командира "Беркуту" Садовника

Укрінформ
Прокурор Генеральної прокуратури Олексій Донський виключає, що екс-керівник спецпідрозділу “Беркут” Дмитро Садовник, якого підозрюють у злочинах проти учасників Революції Гідності, міг бути обміняний.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Такої інформації у нас немає і процесуальних керівників у провадженні - ні мене, ні мого колегу Романа Псюка - ніхто до відома з цього приводу не ставив. Тому ми такий варіант виключаємо”, - сказав Донський, коментуючи припущення адвоката родин Героїв Небесної сотні, що Садовник нібито не втік з України, а був обміняний.

Водночас він зауважив, що після ухвалення судом, на його думку, неправомірного рішення про зміну Садовнику запобіжного заходу прокурори намагалися вжити заходів для того, щоб на підставі попередньої судової ухвали заарештувати екс-командира “беркутівців”.

“Наші дії на той момент були дійсно заблоковані керівництвом Генеральної прокуратури, тобто нам не дали реалізувати наші процесуальні повноваження, а саме - не виділили підрозділ, який би забезпечив реалізацію затримання Садовника. Із цього приводу, наскільки мені відомо, проводиться розслідування Генеральною прокуратурою”, - сказав Донський.

Водночас прокурор висловив думку, що присутність Садовника в Україні не вплинула б на поступ у справі щодо розстрілів на Майдані.

“Оскільки обсяг тих матеріалів, які необхідно дослідити суду, тих доказів, які зібрано під час досудового розслідування, все рівно б не зменшився, тому, думаю, що на швидкість процесу це не впливає”, - підкреслив він.

Донський також поінформував, що наразі у справі екс-“беркутівців” суд постановив провести повторну балістичну експертизу щодо відповідності куль, випущених у людей на Майдані, до зброї, яку мали силовики.

Раніше адвокат сімей Героїв Небесної сотні Віталій Тітич висловив припущення, що колишній командир "чорної роти" спецпідрозділу "Беркут" Дмитро Садовник не втік з України, а був обміняний.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня 2014 року командир роти спецпризначення “Беркут” Дмитро Садовник, підозрюваний у причетності до вбивства 39 учасників акцій протесту на Майдані, втік з-під домашнього арешту. Пізніше деякі ЗМІ поширили інформацію, що Садовник перебуває у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-