Росія відмовила Україні в екстрадиції колишніх беркутівців – ГПУ

Росія відмовила Україні в екстрадиції колишніх беркутівців – ГПУ

Укрінформ
Росія відмовила Україні в екстрадиції бійців спецпідрозділу "Беркут", яких Київ звинувачує у вбивствах 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності.

Про це в ефірі телеканалу "112.Україна" заявив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми направили, враховуючи оперативні дані, про те, що вони можуть перебувати на території Російської Федерації, запити про їх екстрадицію до Російської Федерації. Стосовно 21 направили. Але на сьогоднішній день прийшли відповіді, що 12 осіб отримали громадянство Російської Федерації. Двоє з них отримали право на тимчасове проживання", - сказав він.

При цьому Горбатюк зазначив, що командир роти Садовник, який у жовтні 2014 року втік з-під домашнього арешту в Україні, отримав російське громадянство на початку грудня 2014 року.

За словами прокурора, всього у розстрілах 20 лютого 2014 року звинувачують 26 бійців "Беркута", стосовно п'яти з них триває суд. Стосовно 12 Росія відмовила в екстрадиції, пояснюючи тим, що вони - громадяни РФ, щодо інших з Росії на запит української сторони відповіді поки немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-