В'ятрович розповів про спецоперацію з перевезення мільйонних архівів КДБ

В'ятрович розповів про спецоперацію з перевезення мільйонних архівів КДБ

Укрінформ
Одним із надзвичайно важливих завдань для Українського інституту національної пам'яті (УІНП) у 2017 році є започаткування роботи Галузевого державного архіву.

Про це повідомив голова УІНП Володимир В'ятрович під час прес-конференції в Укрінформі, інформує кореспондент агентства.

"Галузевий державний архів Українського інституту національної пам'яті - це проект, який ми починаємо реалізовувати на виконання законів з декомунізації, про доступ до архівів комуністичних спецслужб. Мова йде про необхідність створення спеціальної цивільної установи, яка буде створена за прикладом інших країн Центральної і Східної Європи, зокрема Польщі і Чехії, де би були зібрані всі документи комуністичних спецслужб. Завданням на 2017 рік буде формування команди для розгортання його роботи, отримання приміщення і підготовка до однієї з найбільших в архівній історії України логістичної операції з перевезення мільйонів справ в спеціально створений архів", - сказав В'ятрович.

Він нагадав, що Галузевий державний архів УІНП було створено в кінці минулого року, 21 грудня 2016-го. І зазначив, що цього року буде проведення конкурсу на посаду керівника цього архіву і сформовано команду.

"Найважливішим питанням буде приміщення, яке потрібне для організації самого архіву", - додав В'ятрович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-