Меморіал Героям Небесної Сотні: проект оберуть на міжнародному конкурсі

Меморіал Героям Небесної Сотні: проект оберуть на міжнародному конкурсі

Укрінформ
Кабінет міністрів України оголосить міжнародний конкурс на розробку проекту Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності у Києві.

Про це заявив міністр культури України Євген Нищук під час заходу з нагоди початку закладення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це місце (Алея Героїв Небесної Сотні. - Ред.) уже саме по собі є меморіальним, але нам дійсно важливо провести прозорий міжнародний відкритий конкурс із залученням громадськості, родин Героїв Небесної Сотні, фахівців,  експертного середовища. Розпорядженням Кабінету міністрів ми оголосимо конкурс", - сказав Нищук.

Він додав, що це має бути не просто художня ідея, а реальний технічний, світоглядно обгрунтований проект, в якому ми зможемо не просто представляти збережені артефакти. "Це має бути те, що ми зможемо донести до наших наступних поколінь, це і є та память, та шана і наше майбутнє", - зазначив Нищук.

Київський міський голова Віталій Кличко у свою чергу нагадав, що Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під зведення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

"Можу гарантувати, що місто буде сприяти і допомагати втіленню цього надзвичайно важливого проекту", - запевнив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-