СБУ підтвердило матеріали Укрінформу про російського провокатора, що кличе на “майдан”

СБУ підтвердило матеріали Укрінформу про російського провокатора, що кличе на “майдан”

Укрінформ
У Службі безпеки України підтвердили інформацію про російського провокатора-бойовика Сергія Жука, яку неодноразово публікував Укрінформ.

На брифінгу у середу керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що саме цей  росіянин, відомий у соцмережах також як “Микола Гайдук” та “Степан Мазура”, у псевдопатріотичних спільнотах закликає українців вийти на масові протести.

“Громадянин РФ Сергій Олександрович Жук, про якого вже з'явилася певна інформація у ЗМІ, 1981 р.н. Проаналізувавши ту інформацію, яка є у відкритих джерелах, ми її повністю підтверджуємо, хто є ця людина  і чим вона займається”,  -  сказав Ткачук.

За його словами, Жук брав участь у терористичній організації “ДНР” під позивним “Москва”. Нині ж він перебуває на території РФ.

“Із  залученням цього росіянина були створені у соцмережах профілі вигаданих осіб  “Микола Гайдук” та “Степан Мазура”. Через соціальні мережі з використанням цих профілів здійснюється інформаційно-психологічний вплив на українських користувачів. Позиціонуючи себе як “патріота України”, Сергій Жук тривалий час, користуючись довірою наших громадян, намагається спровокувати заворушення у місті Києві”,  - заявив представник СБУ.

Він додав, що за даними спецслужби, цей росіянин безпосередньо причетний до створення та адміністрування таких спільнот у соціальних мережах: “Патріоти України”, “Українська революція”, “Усі на Майдан”, “Продовження Революції гідності”, "Майдан 3”, “Ми патріоти України”. Зокрема, 5 лютого Жук розмістив у групі “Українська революція” заклик до проведення на майдані Незалежності масової акції протесту.  

“Ми фіксували з самого початку цієї кампанії використання спеціальних технологій та ботів для розкручування цієї інформації, штучного масового поширення цієї інформації. На сьогодні з Росії активно фінансується контентна реклама на сайтах, у соцмережах, яка пропагує ці акції”,   - повідомив Ткачук.

Варто зауважити, що Укрінформ був першим, хто ще рік тому написав про Сергія Жука та  спроби з боку РФ скликати “третій майдан”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-