Проект

Проект "Шлюб за добу" став національним - Петренко

Фото
Укрінформ
Пілотний проект "Шлюб за добу", ініційований рік тому Міністерством юстиції, можна вважати національним.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час брифінгу в НСК "Олімпійський", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз я можу офіційно сказати, що це вже не пілотний, а національний проект. Тому що у понад 20 українських містах українські громадяни і українські молоді пари можуть у будь-який час, коли вони прийняли таке рішення - створити свою сім'ю, і це рішення залежить тільки від них двох, не від бюрократа, не від співробітника Міністерства юстиції, не від черг, а від того, що їхні серця прийняли таке рішення - обрали дату і зареєстрували свої відносини. Створили сім'ю", - заявив міністр юстиції.

За його словами, за період дії пілотного проекту понад 5 тисяч українських пар зареєстрували шлюб за добу.

Фото: Виктор Кошмал.

"Ми два тижні тому так само ініціювали перед українським парламентом внести зміни до законодавства для того, щоб ця ініціатива стала нормою і стала частиною українського законодавства, а не пілотним проектом", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, зареєструвати шлюб протягом 24 годин у Києві віднині можна буде на Національному спортивному комплексі "Олімпійський". Сьогодні на "Олімпійському" вже зареєстрували свій шлюб три пари. Перші сімейні сертифікати їм вручив міністр юстиції Павло Петренко, який привітав молодят зі створенням їхніх родин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-