У Сумах стартує проект

У Сумах стартує проект "Шлюб за добу"

Укрінформ
У Сумах стартує проект "Шлюб за добу", який передбачає державну реєстрацію шлюбу у скорочені строки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник головного територіального управління юстиції в області Ірина Свистун.

"У рамках пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки у місті Суми головним територіальним управлінням юстиції 20 січня 2017 року від обласного науково-методичний центру культури і мистецтв отримано клопотання про спроможність надання подібної послуги. За результатами його розгляду встановлено, що комунальний заклад має всі умови, визначені вимогами пункту 2 Кабінету Міністрів України «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу» від 13 липня 2016 № 502-р, та спроможний надавати послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу за обраним заявником місцем", - зазначила посадовець.

За її словами, Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв має в наявності окреме приміщення для уповноваженого працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану, обладнане необхідною комп’ютерною технікою, та місце для проведення державної реєстрації шлюбу.

Свистун нагадала, що розпорядженням Кабінету Міністрів «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу» від 13 липня 2016 року №502-р та наказом Міністерства юстиції України від 22 липня 2016 року № 2247/5 "Про реалізацію пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу" запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявника місцем.

Його метою є апробація європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-