Кияни віддають перевагу юридичним послугам онлайн - Управління юстиції

Кияни віддають перевагу юридичним послугам онлайн - Управління юстиції

Укрінформ
Керівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у місті Києві Рада Дашутіна заявила, що кияни бережуть свій час і віддають перевагу користуванню юридичним онлайн послугами.

Про це вона сказала під час панельної дискусії, яка була присвячена програмам Мінюсту, запровадженим у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У минулому році до нас в режимі онлайн звернулося 3 тисячі громадян, це вдвічі більше,ніж за попередній рік. На сьогодні в онлайн режимі можливо не тільки записатися на прийом, в зручний для вас час, але і подати необхідну заяву, а також отримати відповідь на будь-яке ваше запитання", - наголосила Дашутіна.

За її словами, набирає обертів пілотний проект Мін'юсту, завдяки якому молоді батьки мають можливість отримати свідоцтво про народження дітей безпосередньо в пологовому будинку: "Майже 11 тисяч маленьких українців саме там отримали свої перші документи".

Керівник відділу державної реєстрації актів розповіла, що Київ один із перших запровадив проект "Шлюб за 24 години" і це вже дало свої результати.

 "Нами вже зареєстровано 1 тисяча шлюбів. А це дві тисячі задоволених закоханих та майже мільйон до бюджету України", - сказала Дашутіна.

Начальник Головного управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко підкреслив, що наразі Управління юстиції у столиці проводить роботу в двох векторах - онлайн і офлайн.

"Ідея полягає в тому, що ми максимально перевели всі сервіси в онлайн режим,щоб спростити життя киян. Але поки існує офлайн діяльність, то ми продовжуємо оновлювати структурні підрозділи, які співпрацюють безпосередньо з людьми", - сказав Куценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-