Штаб АТО відповів на звинувачення в застосуванні

Штаб АТО відповів на звинувачення в застосуванні "Точки-У" на Луганщині

Укрінформ
Слідчий комітет Росії звинувачує Україну в застосуванні тактичних комплексів "Точка-У" по цивільних у Луганській області.

Про це повідомляє у понеділок "BBC Україна".

"СКР твердить, що має "беззаперечні свідчення", що такі комплекси, які російські слідчі називають "зброєю масового знищення", застосовувалися у Луганську, селах Новосвітлівка й Тернове, а також у місті Ровеньки", - йдеться у повідомленні.

Ці звинувачення СКР висунув у рамках розслідування кримінальної справи проти Збройних сил України.

Зі свого боку, речник АТО Леонід Матюхін у коментарі "BBC Україна" назвав ці звинувачення "провокацією країни-агресора". Він запевнив, що українські війська не застосовували "Точки-У" в Луганській області.

У травні 2014 році СК Росії порушив кримінальну справу про застосування заборонених засобів і методів війни на сході України. У Москві вважають, що українська влада під час спецоперації проти сепаратистів порушила Женевську конвенцію "Про захист цивільного населення під час війни".

У вересні того року Слідчий комітет також порушив кримінальну справу про "геноцид російськомовного населення" на Луганщині й Донеччині.

Україна та західні країни, у свою чергу, звинувачують Росію в участі у конфлікті на Донбасі та збройній підтримці сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-