Жадан виїде з Мінська сьогодні - білоруський журналіст

Жадан виїде з Мінська сьогодні - білоруський журналіст

Укрінформ
Український письменник Сергій Жадан, якого затримували в Білорусі, повертається сьогодні з Мінська до Києва потягом о 22.40, він закликав небайдужих прийти на вокзал, щоб провести його.

Про це у повідомив у Тwitter відомий білоруський журналіст Франак Вячорка. 

"Жадан закликав небайдужих прийти на мінський вокзал його провести. 22.40. Потяг Мінськ-Київ", - написав Вячорка.

Перед цим він зауважив: "Жадана депортують, і українці нарешті зрозуміють, що "бацька" - не на їх боці, а на боці Путіна".

Як повідомлялося, Сергія Жадана цієї ночі у Мінську просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

Вранці 11 лютого Жадана відпустили, попередивши про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і поставивши вимогу у триденний термін залишити територію республіки.

Посольство України вже направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі у зв'язку із затриманням у Мінську письменника Сергія Жадана, який прибув для участі в поетичному фестивалі "Вірші на асфальті", а посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола з цього приводу викликали до МЗС України. При цьому у зовнішньополітичному відомстві зауважили, що отримані досі роз'яснення білоруської сторони не задовольняють українську сторону. 

Ситуацію, що склалась у зв'язку із затриманням Жадана, обговорили телефоном міністри закордонних справ України і Білорусі Павло Клімкін та Володимир Макей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-