Мінська міліція не дозволила Жадану зателефонувати в українське посольство

Мінська міліція не дозволила Жадану зателефонувати в українське посольство

Укрінформ
Українському письменнику Сергію Жадану під час перебування у відділку міліції у Мінську не дозволили зателефонувати у посольство України.

Про це він заявив журналістам, повідомляє "5 канал".

"На моє прохання подзвонити в українське посольство мені відмовили. На мої аргументи, що я письменник, який приїхав на міжнародний літературний фестиваль, теж ніхто уваги не звернув", – сказав письменник.

Він також показав відмітку у паспорті, яка свідчить, що в'їзд у Білорусь йому заборонено. "Така дивна річ - там немає дати, до якої ця заборона діє", - додав він.

Раніше у Facebook Жадан написав, що цієї ночі у Мінську його просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

У документах письменника оставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і відпустили.

Згодом перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що посольство і МЗС України вже готують ноту з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-