Закон Ківалова-Колесніченка» русифікує Україну - активіст

Закон Ківалова-Колесніченка» русифікує Україну - активіст

Укрінформ
Дія Закону «Про засади державної мовної політики», який неофіційно називають «законом Ківалова-Колесніченка», забезпечує процеси мовної колонізації України та її русифікації.

Таку думку на брифінгу в п'ятницю висловив співкоординатор руху добровольців «Простір свободи» Тарас Шамайда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні діє закон Ківалова-Колесніченка 2012 року. Закон, який свідомо нав'язаний Україні Путіним... І, безумовно, дія цього закону якраз і забезпечує ці процеси русифікації, по суті мовної колонізації, країни», - сказав Шамайда.

За його словами, «Простір свободи» вже шостий рік проводить ретельні аналітичні огляди щодо становища української мови в Україні.

«Усупереч тому, що відбулася Революція Гідності, тенденції такі, що в одних сферах українська мова утверджується, наприклад це кінопрокат, більшою чи меншою мірою повільно позитивна ситуація в освітній сфері, але, наприклад, на телебаченні, у сфері реклами, послуг відчувається регрес і відбувається русифікація, що є абсолютно ненормальним», - зазначив Шамайда.

На його думку, необхідно скасувати «закон Ківалова-Колесніченка», бо «це підриває єдність української нації, це підриває національну безпеку і, рано чи пізно, звичайно, не відразу, а з часом, нам буде загрожувати така ж ситуація, до якої призвела русифікація Криму і русифікація Донбасу».

«Спочатку витіснення мови, потім витіснення інформаційних сенсів, і потім збройна агресія», - пояснив Шамайда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-