Профспілки кажуть, що через низькі зарплати не буде кому працювати в УЗ

Профспілки кажуть, що через низькі зарплати не буде кому працювати в УЗ

Укрінформ
Профспілкова організація залізничників і транспортних будівельників України стурбована значною плинністю кадрів через неконкурентний рівень зарплати.

Про це йшлося на зустрічі представників Київської територіальної профспілкової організації з фахівцями ПАТ «Укрзалізниця», повідомляє прес-служба підприємства.

«Ми знаємо, що проектом фінплану ПАТ «Укрзалізниця» на 2017 рік передбачено підвищити зарплату працівникам з 1 квітня на 15% та з 1 жовтня на 10%. Це також відображено в Меморандумі про взаєморозуміння між ПАТ «Укрзалізниця» та профспілкою, але колективи бажають більшого. Ми пам'ятаємо, як галузь була на 5-му місці за рівнем зарплати. Сьогодні черговий по станції чи складач поїздів отримує менше, ніж працівник супермаркету. Якщо ситуацію кардинально не змінити - будуть вантажі, та не буде кому перевезти», - зауважив голова Ужгородського теркому профспілки Ярослав Афтанас.

Профспілковий актив схвильований тим, що вантажовідправники та бізнес протидіють планам індексувати тарифи, хоча транспортна складова невисока, а промислова продукція, яку споживає залізнична галузь, тільки за останній рік зросла в ціні в рази.

За розрахунками фахівців, навіть за умови індексації тарифів на вантажні перевезення кінцева ціна продукції зросте лише на 0,2 відсоткові пункти. Без індексації тарифів у 2017 році ціни на матеріали, паливо, електроенергію, вартість ремонтів основних засобів випереджатимуть індекс тарифів на 51%, з індексацією цей розрив зменшиться до 21%.

«Ми любимо свою професію, хочемо працювати, але масово втрачаємо кадри, які шукають більшого заробітку. З іншого боку, потребуємо негайного оновлення залізничної техніки, адже відповідаємо за безпеку перевезень. Без індексації тарифів не обійтися. Просимо вас як роботодавця донести нашу позицію до всіх, від кого залежить її запровадження», - зазначив голова профспілкової організації моторвагонного депо «Фастів» Іван Безпалий.

Як запевняють в Укрзалізниці, всі вимоги активу профспілки будуть детально проаналізовані, а соціальний діалог триватиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-