Петренко пригрозив НАЗК оргвисновками через

Петренко пригрозив НАЗК оргвисновками через "системну безвідповідальність"

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко розкритикував роботу колективу Національного агентства з питань запобігання і боротьби з корупцією й заявив, що якщо не буде змінено підхід до діяльності органу, потрібно буде приймати серйозній організаційні рішення.

Про це він зазначив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю, що в разі, якщо НАЗК оперативно не змінить підхід до виконання своїх функцій, необхідно буде приймати організаційні й стратегічні рішення щодо подальшої роботи цього органу й формату роботи цього органу”, - сказав Петренко.

Він підкреслив, що колектив НАЗК показав свою безвідповідальність, коли протягом тривалого часу не міг створити якісний Порядок перевірки е-декларацій і це довелося робити Мін’юсту, Секретаріату Кабміну й представникам громадськості.

“Я можу констатувати, що це, фактично, колективна безвідповідальність членів НАЗК і того апарату, який там працює, щодо своїх функцій, тому що ненормальним є, коли Міністерство юстиції, Секретаріат Кабміну, представники громадського й експертного середовища роблять роботу, яка повинна бути виконана незалежним органом”, - наголосив міністр.

Водночас він нагадав, що цього року НАЗК з держбюджету виділено 605 млн гривень, тоді як на реабілітацію воїнів АТО лише 150 млн гривень. На його думку, таких коштів достатньо, аби агентство функціонувало ефективно.

“Якщо продовжуватиметься така системна бездіяльність, то цей орган фактично не буде спроможним виконувати ті функції, які на нього покладені законом”, - додав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-