Компанія Holtec висловлює глибокий жаль у зв’язку з раптовим відходом з життя Сергія Божка

Компанія Holtec висловлює глибокий жаль у зв’язку з раптовим відходом з життя Сергія Божка

Укрінформ
Компанія Holtec International висловлює глибокий жаль у зв’язку з раптовим відходом з життя голови Держатомрегулювання України Сергія Божка.

"Нас глибоко вразила та засмутила звістка щодо раптового уходу з життя Сергія Божка. Пан Божко був добре знаний як висококваліфікований фахівець у галузі ядерної безпеки, який мав глибокі знання широкого спектру технічних дисциплін, від яких залежить безпека атомних електростанцій", - йдеться у телеграмі-співчутті президента Holtec International (США) д-ра Кріса Сінгха, надісланої на адресу Державної інспекції ядерного регулювання України.

Зазначається, що Божко представляв Україну на міжнародних форумах з почуттям впевненості та авторитету, що засновувались виключно на його глибоких знаннях та вагомому досвіді: "Його колеги на міжнародному рівні із захватом відгукувались про ділові якості пана Божка на посаді керівника регулюючого органу. Сьогодні Україна втратила міжнародно визнаного лідера технологічної галузі".

Сінгх високо оцінив особистий внесок Божка в реалізацію проекту будівництва в Україні Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС за технологією Holtec International. "Протягом більше десятка років мені завжди було дуже приємно спілкуватись с паном Божко на особистому рівні. Він був надзвичайною людиною. Для нас вкрай важко буде жити з думкою про те, що його більше немає поруч, що ми більше не відчуватимемо його щиру пристрасть до здобуття Україною справжньої незалежності, його допомоги у створенні сучасного Централізованого сховища відпрацьованого палива, яке будує НАЕК "Енергоатом" для АЕС України", - зазначив керівник Holtec International.

Він переконаний, що поява в Україні Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива стане не лише визначним досягненням для "Енергоатома" та України, а й "довгостроковим спадком через внесок одного із справжніх патріотів – пана Божка, який полишив нас так передчасно".

Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко пішов з життя 6 лютого 2017 року.

Він, зокрема, працював у Київському науково-дослідному та проектно-конструкторському інституті "Енергопроект". Брав участь у проектуванні АЕС "Пакш" (Угорщина), Хмельницької, Рівненської АЕС (Україна), АЕС "Белене" (Болгарія).

З 2005 по 2011 роки обіймав посаду заступника голови Державного комітету ядерного регулювання України. З 2011 року працював в "Національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом" на посаді директора з ядерної та радіаційної безпеки.

Головою Державної інспекції ядерного регулювання України Божка призначили у 2014 році. У 2016 році він був нагороджений відзнакою Президента України, ювілейною медаллю "25 років незалежності" за значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння українському народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-