Стець вважає, що не треба святкувати 9 травня

Стець вважає, що не треба святкувати 9 травня

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець вважає, що кожен громадянин повинен вирішити сам для себе, чи буде він відзначати те чи інше свято.

Так прокоментував він журналістам ініціативу Інституту національної пам'яті щодо скасування в Україні свят 8 березня і 9 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не думаю, що можна штучно нав'язувати або відбирати свята. Питання в тому, чи це має бути червоним днем у календарі, це ми повинні вирішити. Це право людини - відзначати чи не відзначати те чи інше свято", - сказав Стець.

За словами міністра, в його родині 8 березня не святкують. 

"Якщо говорити про 9 травня, я не вважаю, що має бути свято, коли загинули десятки мільйонів людей. Це має бути День пам'яті, він у нас 8 травня. Це моя суб'єктивна думка... Якщо говорити про народ, це питання до нього", - додав він.

Раніше Український інститут національної пам'яті опублікував на своєму сайті текст законопроекту "Про державні та інші свята, пам'ятні дати та скорботні дні". У документі пропонується замість 11 святкових вихідних, які існують зараз, ввести 9: зокрема відмовитися від святкування на державному рівні як вихідних 1 травня та 8 березня через те, що ці дні ввели як масові свята ще за часів більшовиків при владі. Крім того, вихідний 9 травня пропонується перенести на 8 травня, аби разом із Європою вшановувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-