Українцям пропонують новий календар свят

Українцям пропонують новий календар свят

Список
Укрінформ
Український інститут національної пам’яті пропонує впорядкувати календар державних свят і пам'ятних днів і пропонує для громадського обговорення розроблений ним проект Закону України "Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні".

Про це повідомляє прес-служба УІНП.

"Відповідно до проекту, визначаються такі категорії: державні свята (робочі й неробочі), традиційні свята (неробочі), скорботні дні, професійні свята і пам'ятні дати, які є робочими днями", - зазначають в установі. 

А також звертають увагу на те, що:

спираючись на загальноєвропейську традицію, пропонується відмовитись від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю. Виняток становитимуть Різдво та Великдень;

не передбачається скасування міжнародних і всесвітніх свят (8 березня, 1 травня та інших);

кількість святкових вихідних зміниться з 11 (за умови існуючого переносу вихідних може зростати до 20) до 9: замість вихідного дня 8 березня пропонується встановити державне свято і вихідний  Шевченківський день (9 березня). Замість 1–2 травня - запровадити у другу п’ятницю вересня День сім'ї як вихідний день. Вихідний день 9 травня - День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня - День пам'яті та примирення; 

Ознайомитися з повним текстом проекту закону, пояснювальною запискою до проекту, а також порівняльною таблицею можна тут.

Пропозиції до проекту Закону надсилати до 1 березня 2017 року на public@memory.gov.ua 

Інфографіка, яка наочно демонструє основні зміни, що їх пропонує законопроект:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-