Росія знову відмовилась видати Сенцова і Кольченка

Росія знову відмовилась видати Сенцова і Кольченка

Документ
Укрінформ
Росія знову відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Вона вважає їх своїми громадянами.

Про це написав у Фейсбуці заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

"Це "громадянство" було примусово нав'язане усім кримчанам одночасно з анексією Криму. Обидві ці дії Росії є нікчемним за міжнародним правом", - зазначається у повідомленні.

Пєтухов запевнив, що Україна буде домагатися повернення політв'язнів через міжнародні організації, що мають вплив на Росію, а також у рамках позовів, поданих до Європейського суду з прав людини.

Сенцов був затриманий представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У грудні 2014 року в Генпрокуратурі Росії заявили, що Сенцов є громадянином РФ, оскільки після анексії півострова він нібито не виявив бажання зберегти інше громадянство. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону у серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченка у тій же справі засудили до 10 років позбавлення волі.

Фото: Василь Дерюгін / Коммерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-