Українські студенти організують у Канаді показ фільму про Голодомор

Українські студенти організують у Канаді показ фільму про Голодомор

Укрінформ
Союз українського студентства Канади (СУСК) організує допрем’єрні покази англомовної стрічки про Голодомор «Гіркі жнива» в чотирьох канадських містах.

Про це повідомив президент СУСКу Касьян Солтикевич, передає Укрінформ.

«Ми дуже пишаємося цією можливістю, оскільки покази не лише продемонструють значні можливості наших осередків, а й нададуть нам унікальну можливість поширити інформацію про цей, позбавлений уваги геноцид, і упевнитися, що знання широкого загалу про нього розширяться», - сказав Солтикевич.

Він додав, що покази пройдуть 1 березня у Едмонтоні, Саскатуні, Вінніпезі та Монреалі.

«Гіркі жнива» - канадський кінофільм про історію кохання в розпал Голодомору 1932-1933 років. У центрі картини Юрій, хлопчина з козацького роду, який шукає розуміння у своїх діда Івана та батька Ярослава, а також намагається завоювати серце Наталки. Життя парубка змінюється назавжди, коли його родина та земляки стають жертвами штучного голоду та сталінських репресій.

Фільм є першою англомовною художньою кінокартиною про Голодомор. Бюджет фільму був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем та склав 20 млн доларів.

Як раніше повідомляв Укрінформ, «Гіркі жнива» незабаром вийдуть у широкий прокат, однак прем'єра фільму у Канаді запланована лише на 3 березня. Натомість, в кінотеатрах Європи, США, Австралії та Південної Азії «Гіркі жнива» почнуть демонструватися на тиждень раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-