Оперативне командування

Оперативне командування "Північ" спростовує фейк від РФ

Укрінформ
Інформація, яку поширюють деякі ЗМІ, й, передусім, російські, про велику кількість загиблих у боях за Авдіївку військовослужбовців Збройних Сил України, не відповідає дійсності.

Про це в Чернігові на брифінгу заявив заступник командувача військ ОК "Північ" Сухопутних військ ЗСУ по роботі з особовим складом полковник Віталій Покотило, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засоби масової інформації, особливо, на тій стороні (як учасники гібридної війни), деякі інтернет-видання подають інформацію про велику кількість - десятки загиблих з нашого боку. Ця інформація не відповідає дійсності, нам нема чого приховувати дійсні втрати", - сказав офіцер.

Він нагадав про урочисте прощання із сімома загиблими під Авдіївкою військовими на столичному Майдані і зазначив, що такого в Україні просто не може бути - щоб з одними прощалися з почестями, а інших замовчували і ховали так, як це робить супротивник - у темну пору доби і з підпискою про нерозголошення, де  військові проходили службу і яким чином загинули.

Полковник повідомив, під зараз під Авдіївкою бойові завдання виконує також бригада ОК "Північ". Тож якщо у представників ЗМІ виникають якісь сумніви щодо офіційно поширюваної інформації, вони завжди можуть звернутися у штаб командування і отримати її підтвердження чи спростування.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-