Захист Януковича не хоче навіть дивитися на справу, поки Москва

Захист Януковича не хоче навіть дивитися на справу, поки Москва "гальмує"

Укрінформ
Адвокати екс-президента Віктора Януковича не будуть ознайомлюватися з матеріалами кримінальної справи відносно нього, оскільки вважають, що слідство ще не закінчене.

Про це йдеться у заяві адвокатського бюро "АВЕР ЛЄКС".

«Ми не почали ознайомлення з матеріалами справи у порядку статті 290 КПК України та не будемо цього робити, оскільки слідство не може бути завершено, поки не будуть виконані всі слідчі дії, зазначені у постанові Головного військового прокурора про продовження терміну слідства, у клопотаннях захисту та поки російська сторона не завершить виконання запиту України про міжнародну правову допомогу щодо вручення Віктору Януковичу підозри», - цитує бюро адвоката  Ігоря Федоренка.

За його словами, оскільки досудове розслідування не завершене, правових підстав для ознайомлення з матеріалами справи у порядку статті 290 КПК України немає. 

У  "АВЕР ЛЄКС" нагадали, що згідно з постановою головного військового прокурора Анатолія Матіоса термін досудового розслідування справи про державну зраду продовжений до 28 березня 2017 року. "Це рішення було прийнято для виконання низки процесуальних дій, у тому числі допиту колишніх працівників Служби безпеки Віктора Януковича, але було проігноровано слідчими Головної військової прокуратури. Через це захистом 30 січня 2017 року до Печерського суду міста Києва захистом було подано скаргу", - зазначають у адвокатському бюро.

Як повідомлялося, у Генпрокуратурі  планують направити до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про держзраду екс-президента  Януковича уже в лютому. Адвокатам Януковича  вручили повістки на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи на 31 січня, 1, 2 , 3 лютого, а також 6, 7 і 8 лютого.

У разі затягування процесу ознайомлення зі справою, у прокуратурі обіцяють подати клопотання до Печерського райсуду для встановлення конкретних строків для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-