Генерал-майор: Утримати Авдіївку - це вибити з-під ніг терористів точку опори

Генерал-майор: Утримати Авдіївку - це вибити з-під ніг терористів точку опори

Укрінформ
Начальник київського Військового ліцею імені Богуна генерал-майор Ігор Гордійчук, який пройшов Іловайськ і в серпні 2014 року утримував позиції на Саур-Могилі, пояснив, чим Авдіївка важлива з тактичної точки зору.

Про це він розповів у інтерв'ю газеті «Новое время».

«Є таке в стратегії поняття як "Операція Анаконда". Тобто - удушення. Тут можуть бути тактичні прийоми, наприклад, блокування. Мета - вибити з-під них точку опори, позбавити підгрунтя, того, що забезпечує їхнє функціонування: починаючи від інформаційних питань, закінчуючи побутово-матеріальними. Контролювати, щоб не було підкріплення, починаючи від місцевого населення і закінчуючи військовим посиленням, за рахунок отримання резервів як людських, так і технічних», - сказав Гордійчук.

Генерал-майор запевнив, що полковник Андрій Соколов, командир 72-ї окремої механізованої бригади, яка зараз утримує позиції в Авдіївці, є справжнім майстром своєї справи і одним із кращих офіцерів ЗСУ.

Гордійчук переконаний, що перемога обов'язково буде за Україною, але для цього потрібно докласти ще багато зусиль та праці.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-