«Герої не вмирають»: на Майдані попрощалися із загиблими захисниками Авдіївки

«Герої не вмирають»: на Майдані попрощалися із загиблими захисниками Авдіївки

Фото, відео
Укрінформ
На майдані Незалежності у Києві завершилася церемонія прощання з сімома бійцями 72-ї бригади, які загинули під час штурму Авдіївки бойовиками.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, було відслужено молебень за загиблими, серед яких - бійці 72-ої бригади: капітан Андрій Кизило, сержант Володимир Бальченко,  солдат  Дмитро Оверченко та сержант Володимир Крижанський.

Провести воїнів в останню путь прийшли родичі та знайомі, небайдужі кияни,  волонтери, військові,  бійці АТО.

Побратими загиблих розповіли про відвагу та мужність воїнів, які віддали життя за Україну. 

Зокрема офіцер 72-ої  ОМБР ВСУ Олена Мокренчук під час виступу  наголосила, що загиблі воїни закрили своїми спинами  всю Україну.

"Коли хлопці прийшли в Авдіївку, дуже символічно, що вони тоді знаходились на позиції, яка називається "Майдан", і тоді вони отримали повідомлення, що ворог пішов в атаку. Вони пішли і відбили ту атаку, вони вскочили в окопи ворога і взяли трьох полонених. Вони зробили все, що могли.  Під час другої атаки ворога прилетіла ця міна, яка обірвала життя  його ( Андрія Кизила - авт.) і двох  бійців. Під час подальших обстрілів загинули інші хлопці, які теж є героями, бо вони закрили нас усіх своїми спинами. Вони закрили собою мирне місто.  Вони віддали найдорожче, що мали - власне життя", - сказала Олена Мокренчук. 

Багато людей, які прийшли попрощатися із загиблими, плакали, покладали квіти до трун під траурну мелодію "Плине каче". Присутні скандували «Герої не вмирають» та ставали на коліна, вшановуючи загиблих.

Церемонію прощання транслювало Радіо Свобода.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок штурму бойовиками Авдіївки протягом 29 і 30 січня загинуло 7 українських військових, а 35 бійців зазнали поранень.
Фото Олени Худякової / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-