Зменшення дефіциту ПФ дасть змогу осучаснити пенсії - Рева

Зменшення дефіциту ПФ дасть змогу осучаснити пенсії - Рева

Укрінформ
Основним завданням уряду в цілому і Мінсоцполітики зокрема наразі є підтримка найбільш незахищених категорій громадян, в тому числі, пенсіонерів. Уряд не повинен дозволити їм опуститися за межу бідності.

Про це у вівторок заявив міністр соціальної політики Андрій Рева у програмі «Уряд на зв'язку з громадянами» телеканалу «UA:Перший», повідомляє Урядовий портал

«Основне завдання уряду в цілому і Мінсоцполітики на сьогодні, зокрема, - підтримати найбільш незахищені категорії громадян, в тому числі пенсіонерів, не давши їм опуститися за межу бідності. Із урахуванням фінансових можливостей держбюджету України та бюджету Пенсійного фонду Мінсоцполітики опрацьовуються можливі шляхи поліпшення пенсійного забезпечення всіх категорій пенсіонерів, у тому числі осіб з інвалідністю», - сказав Рева.

Він ще раз нагадав, що Верховною Радою в грудні 2016 року було схвалено внесену Урядом пропозицію стосовно збільшення мінімальної заробітної плати до 3200, реалізація якої сприятиме збільшенню надходжень до Пенсійного фонду. У Мінсоцполітики вважають, що очікуване зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду України дасть можливість запровадити нові підходи в пенсійній системі, у першу чергу - осучаснення пенсій.

Також, за словами Реви, зважаючи на складну як фінансову, так і демографічну ситуацію, в якій функціонує солідарна система пенсійного страхування, у Мінсоцполітики нині опрацьовують пропозиції щодо запровадження додаткових стимулів до обов'язкової сплати страхових внесків. Зокрема, йдеться про запровадження з 1 січня 2018 року додаткової умови щодо наявності щонайменше 15 років персоніфікованого страхового стажу для  призначення пенсії за віком у 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-