"Чорна бухгалтерія" ПР: Ситник не виключає спільного з ГПУ розслідування

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не виключає, що для розслідування окремих епізодів справи "чорної бухгалтерії" Партії Регіонів буде створена спільна слідча група з Департаментом спецрозслідувань Генпрокуратури.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу стосовно розслідування цієї справи.

"Буквально сьогодні отримав від Горбатюка (керівник Департаменту спецрозслідувань - ред.) лист, якраз збираюся його набрати і обговорити формат нашої співпраці. Думаю в нараді обов'язково візьме участь Назар Холодницький", - сказав Ситник.

За його словами, справа "чорної бухгалтерії" перетинається з розслідуванням стосовно узурпації влади екс-президентом Віктором Януковичем, яким займається Департамент спецрозслідувань, тому доцільно об'єднати зусилля детективів НАБУ і слідчих ГПУ.

"Ми отримали офіційне звернення і я не виключаю, що буде створена спільна слідча група з детективів НАБУ і слідчих ГПУ, щоб не вести паралельні розслідування, бо вони багато в чому перетинаються, йти разом до відповідного результату", - сказав він.

Ситник розповів, що у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів як самостійно планують передавати обвинувальні акти до суду, так і у співпраці з Департаментом спецрозслідувань ГПУ.

Крім того, Ситник повідомив, що планують в найкоротші терміни направити до суду обвинувальний акт стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського.

Однак, в цій справі все залежатиме від того, протягом якого часу його захист і його адвокати будуть знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

"Говорити дати я не буду. Але вимога антикорупційного прокурора, в найкоротший термін направити цю справу до суду", - зазначив директор НАБУ.

Він додав, що Національне антикорупційне бюро України має певні напрацювання для оголошення підозри іншим фігурантам "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Як повідомлялося, 31 травня народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах фігурував американський політтехнолог Пол Манафорт, який був змушений піти з передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією".

НАБУ підтвердила перебування імені Манафорта у списках "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-