Зернові схеми: НАБУ затримало директора гонконгської компанії-посередника

Зернові схеми: НАБУ затримало директора гонконгської компанії-посередника

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали четвертого учасника корупційної схеми, через яку "Державна продовольча зернова корпорація України" (ДПЗКУ) зазнала збитків на понад $60 млн.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Щойно детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали четвертого учасника корупційної схеми, через яку ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" (зазнала збитків – ред.) у розмірі понад $60 млн (понад 1,6 млрд грн)", - йдеться в повідомленні.

Ним виявився громадянин України, директор однієї з компаній-посередників, зареєстрованих в Гонконзі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня НАБУ затримало одного з екс-керівників ДПЗКУ та представника міжнародного зернотрейдера за підозрою у завданні збитків корпорації на понад $60 мільйонів.

Під час обшуків було вилучено великі суми коштів, комп’ютерна техніка, яка, за версією слідства, могла використовуватися в злочинних цілях.

"Затриманий екс-посадовець ДПЗКУ (начальник інформаційно-аналітичного управління) може бути причетний до вчинення низки злочинів, внаслідок яких ДПЗКУ зазнала збитків. Під час досудового розслідування детективи Бюро встановили, що у 2014 році після призначення на керівні посади до ДПЗКУ згадана службова особа разом з іншими службовими особами організувала групу з метою особистого збагачення. Зокрема, вони розробили схему, за якою зерно, що належало ДПЗКУ, продавалось за заниженими цінами одному з міжнародних зернотрейдерів через низку приватних компаній-посередників, підконтрольних службовим особам ДПЗКУ та згаданому зернотрейдеру", - повідомляли в НАБУ.

Зазначалося, що зерно, придбане за заниженими цінами, міжнародний зернотрейдер продавав за ринковими. Різниця у вартості мала надійти на рахунки однієї з компаній-посередників, підконтрольних підозрюваним. Відповідно до контрактів, постачання зерна відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам й наражало державне підприємство на ризик неотримання коштів за свою продукцію.

Досудове розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали в липні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-