Детективи Ситника затримали четвертого фігуранта

Детективи Ситника затримали четвертого фігуранта "справи ОГХК"

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали четвертого підозрюваного у причетності до корупційної схеми у ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Щойно детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали четвертого учасника корупційної схеми, через яку ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" зазнало збитків на суму понад 300 млн грн. Ним виявився громадянин України, директор однієї з компаній-посередників, зареєстрованої в Гонконгу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ повідомили про підозру в. о. голови правління ПАТ "ОГХК", начальнику відділу продажів і маркетингу та екс-заступнику директора компанії.

Як встановили детективи бюро, у 2014 році затримані (разом з іншими особами, у тому числі - громадянами інших держав) утворили групу для отримання неправомірної вигоди в інтересах іноземних компаній, пов'язаних з посадовими особами "ОГХК".

Корупційна схема, зазначили в НАБУ, зводилась до реалізації за заниженими цінами титанової продукції, що використовується в авіаційній та хімічних галузях промисловості, приватним компаніям-посередникам, зареєстрованим в Австрії та Латвії, та пов'язаними зі службовим особам ДП "ОГХК".

Надалі у ці компанії-посередники перепродували придбану в "ОГХК" титанову продукцію за ринковими цінами міжнародним компаніям, які використовують у власному циклі виробництва.

Різниця у вартості надходила на рахунки компаній-посередників та під виглядом оплати за надані транспортні послуги виводилася на рахунки інших компаній, підконтрольних службовим особам ДП "ОГХК".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-