Чиновники гірничо-хімічної компанії «наварили» на титані сотні мільйонів

Чиновники гірничо-хімічної компанії «наварили» на титані сотні мільйонів

Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП вручили в.о. голови правління ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (100% належить державі) повідомлення про підозру у скоєнні злочинів за статтями КК - «Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою» та «Зловживання владою або службовим становищем»).

Про це йдеться на сайті НАБУ.

"Підозрюваного разом із ще двома особами (начальником відділу продажів і маркетингу ПАТ «ОГХК» та екс-заступником директора ДП «ОГХК» (згодом перетворене на ПАТ «ОГХК») затримано у Києві. За версію слідства, затримані причетні до завдання збитків ДП на суму понад 300 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як встановили детективи Бюро, у 2014 році затримані (разом з іншими особами, у тому числі — громадянами інших держав) утворили групу для отримання неправомірної вигоди в інтересах іноземних компаній, пов’язаних з посадовими особами «ОГХК».

Корупційна схема, зазначили в НАБУ, зводилась до реалізації за заниженими цінами титанової продукції, що використовується в авіаційній та хімічних галузях промисловості, приватним компаніям-посередникам, зареєстрованим в Австрії та Латвії, та пов’язаними зі службовим особам ДП «ОГХК».

У подальшому ці компанії-посередники перепродували придбану в «ОГХК» титанову продукцію за ринковими цінами міжнародним компаніям, які використовують у власному циклі виробництва.

Різниця у вартості надходила на рахунки компаній-посередників та під виглядом оплати за надані транспортні послуги виводилася на рахунки інших компаній, підконтрольних службовим особам ДП «ОГХК».

Досудове розслідування за наведеними фактами детективи Бюро розпочали в січні 2016 року.

Наразі встановлюється місцезнаходження інших учасників організованого угруповання.Тривають слідчі дії, в ході яких вилучена комп'ютерна техніка, яка, за версією слідства, могла використовуватися в злочинних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-