ЮНІСЕФ розпочав доставку ліків в Україну

ЮНІСЕФ розпочав доставку ліків в Україну

Укрінформ
Дитячий фонд ЮНІСЕФ розпочав доставку ліків, закуплених за кошти бюджету 2016 року, за деякими напрямками лікування.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"ЮНІСЕФ вже використав понад 60% державного бюджету 2016 року, наданого для закупівлі АРВ-препаратів і надав повну кількість препарату Aluvia 200 26 і 27 грудня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Згідно зі звітом, розміщеним на сайті МОЗ, ЮНІСЕФ поставило 62% лікарських засобів для терапії СНІД на суму 156 914 856 грн. Загальна сума, виділена на закупівлі за цим напрямком, становить 252 867 800 грн.

За кошти державного бюджету 2016 року ЮНІСЕФ здійснює закупівлі для України за двома програмами - "Централізована закупівля лікарських засобів антиретровірусної терапії для дорослих, підлітків і дітей (ліки від СНІДу)" і "Централізована закупівля імунобіологічних препаратів для рутинної імунізації і обладнання для контролю температури імунобіологічних препаратів". Станом на 24 січня 2017 року вже підписані контракти на чотири вакцини за програмою закупівель за бюджет 2016 року - КПК, ІПВ, бОПВ, БЦЖ.

За кошти державного бюджету також здійснено закупівлі та проходять поставки лікарських засобів за держпрограмами лікування мукополісахаридозу (86%), хвороби Гоше (83%), бульозного епідермолізу (23%), які здійснює ПРООН в Україні

У рамках бюджетних коштів 2016 року, Програма розвитку ООН надає Міністерству охорони здоров'я України послуги із закупівлі медикаментів та медичних виробів в рамках 23 напрямків.

Станом на 25 січня 2017 року, ПРООН розпочала закупівлі за 20 державними програмами з 23. Організація здійснює заходи з підготовки та комунікує з Міністерством охорони здоров'я для забезпечення вчасного запуску і якомога швидшого проведення закупівельних процедур за всіма 23 програмами.

Британська закупівельна агенція Crown Agents, яка за кошти держбюджету 2016 року здійснює закупівлі за 12 програмами держлікування на загальну суму 1 066 778 700 гривень, повідомила про отримання пропозицій за наступними напрямами:

- Програма XXIV: Позиція 10 - Омбітасвір/паритапревір/ритонавір та дасабувір;

- Програма XXIX: Позиція 3 - Комбіновані легеневі фосфоліпіди.

Графік поставок за кожною окремою програмою узгоджуватимуть із МОЗ України перед тим, як Crown Agents укладатиме договори з переможцями тендерів.

У 2016 році міжнародні організації взяли на себе зобов'язання поставити засоби імунопрофілактики, лікарські засоби та медичні вироби в рамках відповідних бюджетних програм по 37 напрямкам на суму понад 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-