Адвокат про статус біженця для Церцвадзе: В рік маємо укластися

Адвокат про статус біженця для Церцвадзе: В рік маємо укластися

Укрінформ
Рішення щодо надання статусу біженця грузинському добровольцю Гії Церцвадзе, який у 2014-2015 роках брав участь в АТО, буде прийнято після співбесіди в Державній міграційній службі України впродовж наступних двох місяців.

Про це на прес-конференції в понеділок заявила адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми подали заяву про надання статусу біженця (Церцвадзе - ред.), заповнили заявку, поки ще він перебував у СІЗО. Наразі він отримав довідку особи, яка звернулася в Україну за захистом. Це документ, що замінює йому зараз паспорт, тому що паспорт знаходиться в матеріалах справи. Ця довідка дійсна до 25 лютого. З приводу надання саме статусу біженця Гії нам призначили співбесіду на четвер з представниками міграційної служби», - зазначила Проконова.

За її словами, на цій співбесіді Церцвадзе і його захист передадуть співробітникам міграційної служби України інформацію щодо участі Церцвадзе в АТО, його роботи в Міноборони Грузії та іншу важливу інформацію в цій справі.

«Ми надамо всю доступну нам інформацію щодо цього і будемо очікувати рішення. Воно буде ухвалене після цього впродовж наступних двох місяців. Якщо рішення про надання Гії статусу біженця буде негативним, у нас буде ще час на рішення щодо оскарження. В рік ми маємо укластися», - додала адвокат.

Грузинського добровольця Церцвадзе затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук РФ за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував його на 40 діб. 26 січня Церцвадзе було звільнено з-під варти з Київського СІЗО за постановою столичної прокуратури.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що є всі підстави для відмови у видачі Церцвадзе Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-