Арешт спійманого на хабарі судді саботували його колеги - НАБУ

Арешт спійманого на хабарі судді саботували його колеги - НАБУ

Укрінформ
Галицький районний суд м. Львів відмовив детективам НАБУ у клопотанні про арешт судді Солом’янського районного суду м. Київ, затриманого «на гарячому» при одержанні хабара в розмірі 22 тисячі доларів США.

Про рішення суду від 29 січня повідомляє прес-служба НАБУ.

"Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, що, на думку НАБУ, є неприйнятним", - наголошується в повідомленні.

Ухвалюючи рішення, суддя Галицького районного суду мотивував його публічним зверненням Вищої ради правосуддя, яке не має жодної юридичної сили. Натомість норми законів та Конституції України, усталена практика арешту суддів, затриманих під час скоєння тяжких злочинів вже після набуття чинності судової реформи, повністю проігноровані, переконані в НАБУ.

"Ситуація, що склалася, на думку НАБУ, cуперечить букві і духу судової реформи. Закликаємо компетентні органи та громадськість дати їй належну оцінку, аби унеможливи повторення подібних випадків в майбутньому", - зазначають у прес-службі Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо: про затримання судді Солом'янського райсуду міста Києва та директора адвокатського бюро стало відомо ввечері 26 січня.

Пізніше ЗМІ дізналися ім’я цього судді. Як повідомили "Українській правді" джерела в адвокатських колах, ним виявився Сергій Зінченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-