Артилерія ВМС України відпрацювала ураження морських цілей

Артилерія ВМС України відпрацювала ураження морських цілей

Фото
Укрінформ
Артилерійський підрозділ окремої артилерійської бригади військ берегової оборони Військово-Морських Сил Збройних Сил України в ході навчань виконав вогневі завдання з ураження морських цілей.

Про це інформує прес-служба МОУ.

"Отримавши відповідний наказ, гарматна артилерійська батарея в стислі терміни вийшла на вогневі позиції, розгорнулася і здійснила бойові стрільби по надводному кораблю, забезпечивши тим самим артилерійське прикриття морської ділянки державного кордону. Безпеку мореплавства при цьому забезпечували кораблі і судна, вертоліт морської авіаційної бригади, а також зв’язківці українських ВМС, а морські піхотинці - охорону і оборону артилерійських під час виконання бойових завдань, а також безпеку цивільного населення в районі проведення заходів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив командир окремої артилерійської бригади військ берегової оборони ВМС ЗС України полковник Андрій Шубін, в ході навчань артилеристи підвищують фахові можливості особового складу у веденні бойових дій, зокрема, під час стрільби із закритої вогневої позиції по морських цілях. Крім того, як додав він, під час заходів удосконалюється рівень злагодженості у діях розрахунків і підрозділу в цілому.

Так само сьогодні загін кораблів і суден флоту провів тактичні навчання з ізоляції морського узбережжя, виконав артилерійські стрільби.

Як повідомлялося, у Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря тривають навчання сил і військ Військово-Морських Сил ЗСУ. До навчань залучені кораблі, катери і судна, літальні апарати морської авіації, авто-і бронетехніка.

Учасники маневрів відпрацьовують завдання з посилення охорони державного кордону на загрозливих напрямках, а також важливих державних об’єктів, взяття під контроль основних транспортних комунікацій, забезпечення протидиверсійної оборони тощо. Метою заходів також є поглиблення взаємодії з місцевими органами влади і населенням, демонстрація бойових можливостей підрозділів.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-