Адвокат Януковича відмовився брати уточнену підозру у держзраді

Адвокат Януковича відмовився брати уточнену підозру у держзраді

Укрінформ
Адвокат Віктора Януковича відмовився прийняти уточнену підозру у вчиненні державної зради.

Про це в ході брифінгу заявив прокурор ГПУ Максим Крим, передає "112 Україна".

"Прибувши до приміщення ГПУ, (адвокат, - ред.) письмово підтвердив факт небажання отримувати зазначене повідомлення. Разом з тим одночасно це повідомлення було надіслано поштою за адресою здійснення ними адвокатської діяльності. Тому ГПУ вжиті  заходи по врученню цього повідомлення", - зазначив прокурор.

"Факт відмови з будь-яких причин жодним чином не впливає на подальше здійснення досудового розслідування... Згідно з ухвалою слідчого судді про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування, всі процесуальні документи з моменту винесення відповідної постанови вручаються безпосередньо захисникам", - додали в прокуратурі.

Зазначимо, що водночас захист Януковича знову вказує на те, що змінений текст підозри не вручений і вимагає вручення "з дотриманням визначеного Кримінальним процесуальним кодексом України порядку - в порядку міжнародної правової допомоги".

"Уточнену підозру вручено не було, про це складено відповідний акт. Слідчому заявлено вимогу провести вручення матеріалів у відповідності до глави 43 КПК України "в порядку міжнародної правової допомоги", - повідомив один з адвокатів Януковича Ігор Федоренко.

Раніше був озвучений план, що 30 січня ГПУ завершує спеціальне досудове розслідування і відкриває матеріали стороні захисту.

Нагадаємо, ГПУ викликала Віктора Януковича 27 і 30 січня для допиту та ознайомлення його з матеріалами справи про держзраду. Однак стало відомо, що на допит з'явиться захисник через загрозу життю підозрюваному.

Віктор Янукович підозрюється у скоєнні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та ведення агресивної війни.

Головна військова прокуратура України отримала фотокопію заяви екс-президента-втікача Віктора Януковича з проханням Росії ввести війська до України. На думку захисту Януковича, документи не встановлюють жодного відношення Януковича до злочинів, які йому інкримінуються, а навпаки, встановлюють наявність статусу діючого президента України станом на 1 березня 2014 року.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-