Держзрада: у підозрі Януковичу з'явився новий епізод

Держзрада: у підозрі Януковичу з'явився новий епізод

Укрінформ
Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду і планує передати її у п'ятницю, 27 січня.

Про це заявив прокурор відділу військової прокуратури Руслан Кравченко в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні буде вручена захисникам підозрюваного Януковича нова підозра, а також буде відправлено на всі відомі адреси проживання та перебування підозрюваного Януковича. Зміна підозри полягає в тому, що ми додали новий епізод щодо звернення підозрюваного Януковича з листом про введення російських військ на територію України з Російської Федерації", - сказав Кравченко.

За його словами, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Прокурор також повідомив, що 30 січня завершується спеціальне досудове розслідування та будуть відкрити матеріали слідства стороні захисту, вони будуть мати право знайомитися з матеріалами і доказами слідства.

Кравченко підтвердив, що у даній справі були допитані "поки що два депутати Державної думи РФ", але не назвав їхні прізвища через "таємницю слідства".

Як повідомлялося, 20 січня Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни, тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27., ч.3 ст. 110, ч.2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-