Зубко запевняє, що грошей на реформу медицини вистачить

Зубко запевняє, що грошей на реформу медицини вистачить

Укрінформ
У рамках проведення в Україні медичної реформи зміняться підходи до фінансування системи охорони здоров’я, але розмір медичної субвенції зменшувати влада не збирається.

Про це віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко сказав на брифінгу в Укрінформі.

"По фінансуванню нічого не змінилося. Медична субвенція в якому обсязі була, така і буде. Ми нічого не змінюємо. Сьогодні лікарні та медичні установи є власністю громади. На громади покладається тільки питання обслуговування та комунальні видатки, а все інше забезпечує держава, але нам дуже потрібно, щоб ми фінансували не ліжко-місце, яке або є вільним або є заповненим. Нам потрібно, щоб людина, яка приходить до лікаря, мала документ, який підтверджує, що саме цей лікар отримає кошти за надану послугу", - сказав Зубко.

Поки що, наголосив урядовець, досить дивною виглядає ситуація, коли українці мають сплачувати певні благодійні внески у лікарнях, які фінансуються державою. Як приклад він навів оголошення в одному зі столичних медзакладів. Там у зв’язку із незадовільним становищем вітчизняної медицини громадян закликають здати кошти на благодійну допомогу закладу, а також є інформація, де можна взяти банківські реквізити медзакладу.

"Ми розуміємо, які можуть бути оголошення в інших лікарнях інших областей, тому питання про реформування медичної галузі не стоїть ні в кого, ні у пацієнтів, які звертаються за допомогою, ні в тих, хто хоче реформувати, ні в лікарів", - підкреслив він.

 Як відомо, уряд розпочинає реформу охорони здоров'я на початку 2017 року і планує завершити її до 2020 року. Цьогоріч буде здійснено ряд кроків: планується реформувати первинну медичну допомогу і створити засади для розвитку сімейної медицини; запровадити референтні ціни на ліки та механізм часткової компенсації вартості ліків проти певних видів захворювань; затвердити протоколи лікування і впровадити елементи страхової медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-