Під КСУ «м'яко натякають суддям», щоб скасували «закон Ківалова-Колесніченка»

Під КСУ «м'яко натякають суддям», щоб скасували «закон Ківалова-Колесніченка»

Фото
Укрінформ
Під Конституційним судом України проходить пікет за скасування мовного закону, відомого як закон Ківалова-Колесніченка,у якому наразі беруть участь близько 50 осіб.

Мітинг організували представники ВО "Свобода, повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

Вони тримають в руках плакат з зображенням президента РФ Володимира Путіна і надписом "Россия заканчивается там, где заканчивается русский язык". Також вони скандують: "Слава Україні - Героям Слава!".

"Сьогодні вчергове відбудеться засідання Конституційного суду щодо відповідності Конституції України так званого мовного закону Ківалова-Колесніченка. Ми традиційно, незважаючи на таку погоду, мороз, будемо пікетувати КСУ з вимогою відмінити цей закон, прийняти рішення на користь української мови", - сказав голова Київської ВО "Свобода" Петро Кузик.

Він додав, що причиною регулярного проведення цих пікетів під стінами КСУ є те, що "зараз йде українсько-російська війна, і ідеологією цієї війни є поширення так званого "руського миру".

На переконання активіста, в сьогоднішніх реаліях єдина українська мова є запорукою безпечного життя в Україні.

"Ми вимагаємо скасування (цього закону - ред.). Це далеко не перша акція, яку ми проводимо. Ми системно присутні тут, під час засідань КСУ по цьому питанню, щоб судді розуміли, що українцям не байдуже їхнє рішення. Ми поки що таким чином м'яко натякаємо суддям, що ми контролюємо їхні рішення", - наголосив Кузик.

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня 2012 року Верховною Радою був ухвалений базовий для українського законодавства Закон "Про засади державної мовної політики". 9 серпня закон був підписаний Януковичем і набрав чинності.

У лютому 2015 року Конституційний суд України відкрив провадження за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності цього закону Конституції України.

Фото: Павло Багмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-