Укрпошта не переказує газетам кошти за передплату - НСЖУ

Укрпошта не переказує газетам кошти за передплату - НСЖУ

Укрінформ
Розрахунки за передплату на місцеві та національні видання на 2017 рік заблоковані Укрпоштою.

Про несвоєчасний розрахунок та про неповний його обсяг у порушення укладених угод з редакціями газет повідомляє Національна спілка журналістів України.

"Згідно з інформацією редакцій, станом на 16 січня Укрпоштою не перераховано понад 300 мільйонів гривень за прийняту передплату. Відповідно, існує загроза зриву стабільного виходу багатьох видань, особливо в регіонах", - зазначається у повідомленні.

Вимогу розблокувати розрахунки з редакціями газет НСЖУ надіслала до генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського 20 січня, водночас щодня до офісу Спілки надходять звернення від головних редакторів провідних обласних і національних видань про відсутність передплатних коштів.

"Пошта має бути партнером видань і спільно докладати зусилля для посилення позицій української преси. Але ми зараз можемо лише говорити про демонстрацію монополізму Укрпошти. Кошти за прийняту передплату централізуються у Києві, редакції змушують укладати угоди з неоперативними термінами розрахунків, які потім все одно зриваються. До всього, керівництво Укрпошти ініціює нове різке підвищення тарифів на доставку преси", - зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

Національна спілка журналістів також зробила запит до Укрпошти щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання. Крім того, НСЖУ запропонувала відмовитися від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики та розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-